14 Comments

 1. It is all in the mind. It is logic that you will think back and wish to go or not go. Still if you stay positive you can win the feeling of belonging here and there. Positive thinking is the best to combat the “I wish…..”

  • Very true… sometimes however the heart is so much stronger than the mind… and we do tend to follow our hearts… maybe because it is the ‘romantic’ thing to do, and people often say it in as many words.
   Warmest regards from across the ditch:)

 2. Nee wat, ek is al 17 jaar in Australia. Het ‘n Aussie man en Aussie dogtertjie wat 10 jaar oud is. En dan my 3 adult kinders wat in Suid Afrika gebore is. Ek stel GLAD NIE belang in Suid Afrika nie. In fact, na ek skool verlaat het, het ek begin werk en al my geld gespaar om te reis. Ek was baie in Australia met vakansie, Europa Amerika Kanada ens. Ek was seker in Australia gebore in ‘n ander leeftyd. SA het geen bekoring vir my nie. Ek kan die ou landjie nie handle nie, ek wou net altyd weg daar. Ek het 17 jaar terug al geweet dis nie die plek waar ek wil oud word nie (miskien vermoor word voor ek oud kon raak) of my kinders wil laat grootword nie. En ek lees hoe almal vermoor word, hulle het nie krag nie, 800 000 blankes sit in plakkerskampe. Die ou lelike tronkhuise, mooi huise met lelike tralies voor hulle. Daar is nie werk nie, daar is nie ‘n toekoms nie. Ek is 100% eerlik as ek se dat Australia is HOME. Dis my land. Ek is ‘n trotse burger, ek en my kinders. Ek het vrou en ma alleen oorgekom. My lewe is goed, ek het hard gewerk en my kinders is so gelukkig. En JA ek gaan stap in die aand met hond, ek kom terug na my ongesluite huis en onge-tronkte-huis. Ek was weg voor dit TE erg geraak het. Maar ek sit dit nou op skrif….. al sou RSA more die beste land ter wereld word, geen crime, genoeg werk, en en en, dan bly ek NET hier in my amazing Australia.

  Ek sal nooit ooit DIE STEM aanhang nie, want EK, sal NIE lewe en sterwe!!! vir jou Suid Afrika nie.

 3. Thank you! We are planning to come over. Everyone, including my husband thinks it will be Eutopia. Me, I think it will be an adventure, and like all adventures, it has good and bad. Overall, I enjoyed your article and your advise. Will do my research and make sure I have my head and heart ready for the ride when our time and visa comes. 🙂

  • Now that is the attitude! You are welcome to follow my blog and read the articles under African in Australia, I share some things that I experience there.
   All the best, and may you enjoy the adventure. The thing about adventures are that they can be blood, sweat, and tears and when you are finished you say, “Man, dit was nou lekker. Moeilik, maar lekker.”

Leave a Reply