11 Comments

  1. Jong ek is al n hele paar jare verby jou jare! Dis eintlik in n mate die ydelheid van die mens wat maak dat mens nie wil dit of dat nie. Mens moet nie te veel probeer om nie oud te lyk nie. Die frons maak jou net meer beplooid. Ek trek maar wyer klere en met moue aan om nie al die ou lelle te sien nie. Dan skielik sal jou kind wat nie meer n kind is jou hand vat en sê:”Kyk hoe verrimpeld en oud lyk Ma se hande.” Nie in n lelike manier nie maar heel liefdevol. Wat moet ek nou daarvan sê – dis die loop van die lewe. Jou liggaam is tog die tempel van God, maak nie saak oud of jonk nie.

    • Wanneer? Ek lees nou die dag iets van Monique Strydom, die vrou wat jare terug in die Fillipyne ontvoer is saal haar man, Callie. Sy sê toe dat wanneer mens so depressief begin voel, moet jy juis uitreik en vir ander mense iets begin doen.
      Ek dink dat die antwoord baie keer daarin lê, dat ons geleentheid moet soek om ander te dien. Die ding is egter dat dit weer ander kant toe oorhel en jy so ‘n gedienstige Martha word dat jy vergeet om te gaan sit by sy voete.
      Groetnis;)

  2. Ek hou ook nie van oud word nie. Op sommige vlakke voel ek (in my kop) nie ‘n dag ouer as 25 nie maar op ander het daar darem (genadiglik) ‘n bietjie meer wysheid met die jare gekom. Toe ons kinders was het ons gedink ons ouers was baie oud toe hulle in hulle veertigs was en nou dat ek self daar is voel ek nog so jonk!

Leave a Reply